Българинът спечели мача срещу Вацлав Шафранек с 6-1, 6-4, 6-2

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров пречупи сравнително лесно съпротивата на чешкия квалификант Вацлав Шафранек и се класира за втори кръг на Откритото първенство на САЩ след чиста победа. Първата ни ракета спечели мача с 6-1, 6-4, 6-2 и очаква следващия си съперник. 

Отложиха първия мач на Гришо заради лошото време

В първия сет Шафранек успя да спечели само стартовото си подаване, след което Гришо взе нещата в свои ръце и направи серия от пет поредни гейма, за да затвори частта само за 22 минути. 

Григор Димитров – преди и сега в снимки (ГАЛЕРИЯ)

В началото на втория сет 23-годишният чех поведе с 1-0 и спря серията на българина, който обаче направи пробив в третия гейм, а после го затвърди за 3-1. В осмия гейм пред Шафранек се откри първи шанс за пробив в мача, но Димитров спаси брейкбола и не допусна да бъде изваден от ритъм.

Гришо мечтае за среща с Джони Деп, Никол – за семейство (ВИДЕО)

Вторият сет бе по-равностоен, но единствената грешка на чеха на сервис бе достатъчна за Гришо да поведе с 2-0.

Третият сет започна с атрактивен 11-минутен първи гейм, в който Шафранек подаваше и трудно успя да вземе сервиса си. Гришо изравни бързо, а в третия гейм реализира пробив за 2:1. До края на сета деветият в света не даде много шансове на чеха и записа чиста победа.

Гришо стартира участието си на "US Open"

За 210-ия в световната ранглиста Шафранек това бе първо участие в основната схема на "US Open" и въобще в турнири от Големия шлем. Поставеният под №7 Григор играе за седми път в Ню Йорк, а върховото му постижение е достигане до четвърти кръг през сезоните 2014 и 2016 г.

Негов съперник във втория кръг на тазгодишното издание на турнира ще бъде победителят от мача между британеца Аляж Бедене и руснака Андрей Рубльов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.