Строителството на целия газопровод трябва да приключи в края на 2019 г.

"Газпром" вече е изградила 220 км от газопровода "Турски поток", съобщи изпълнителният директор на компанията Алексей Милър при реч по повод Деня на работниците в нефтената и газовата промишленост. Той посочи, че работата по проекти върви на пълни обороти, информира ТАСС, цитирана от БГНЕС. 

Борисов: Чакаме ЕК да разреши тръба от "Турски поток" да идва към България

"Производството на "Газпром" през януари-август 2017 г. се е увеличило с 20,1% в сравнение със същия период на миналата година - до 302,6 милиарда кубически метра", заяви още Милър. 

"Газпром" не обсъжда с България възобновяването на „Южен поток“

„Турски поток“ е нов експортен газопровод от Русия за Турция по дъното на Черно море. Той се изгражда на мястото на „Южен поток“, който Русия прекрати заради некоструктивната позиция на ЕС. През май 2017 г. „Газпром“ стартира строителството на морския участък от „Турски поток“. Първата отсечка от газопровода е предназначена за доставката на „синьо гориво“ за турските потребители, втората – за газоснабдяването на страните от Южна и Югоизточна Европа. Мощността на всяка от отсечките е 15,75 милиарда куб.м. газ годишно. Строителството на „Турски поток“ трябва да приключи в края на 2019 г. 

Доставките на руски газ за Европа са нараснали с 13,5% през 2017-а

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.