"Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми", заяви той

Правителството ще проверява обвиненията към Калин Митрев по така наречената "Азербайджанска афера". Финансовият министър вече поиска обяснения от представителя на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие. То е свързано с това как името му е замесено в схемата. 

По темата

Междувременно самият Митрев заяви позицията си пред NOVA. Според него скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова. Той не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци.

Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания”, заяви Митрев.

С този коментар той обобщава по-голяма част от журналистическото разследване.

„Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 година насам”, заяви Митрев.

Той вече е разговарял с финансовия министър, който по-рано заяви намеренията си да поиска обяснение за "българската следа в схемата".

„Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, и за името на банката, и дори за страната”, заяви Калин Митрев.

В разследването на Азербайджанската схема се поставя под въпрос компетентността на Калин Митрев по мащабен хидротехнически проект, изпълняван от азербайджанска компания. Заради опита си Митрев бил търсен консултант за мащабни инвестиции, разказва той.

„Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша, е абсурдно”, допълни Митрев.

Предстоят проверки у нас и в Европа. Ще се търси отговор на въпроса дали действително Азербайджан ползва и плаща на влиятелни личности да „лъскат” имиджа на управляващия страната режим. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.