Този път оплакването е срещу възпитателка от Стара Загора

Отново съмнения за насилие в детска градина. Този път случаят е от Стара Загора. Майка на 7-годишно дете публикува в социалните мрежи снимки, на които се вижда драскотина по бузата и синина на ухото на момченцето

БОЙ В ДЕТСКА ГРАДИНА?: Родител взе детето си със синини (ВИДЕО)

"Децата на тази възраст преувеличават и аз започнах да го разпитвам точно какво се е случило. Той каза: „Започнах да тичам по площадката, не исках да се прибирам и учителката ме дръпна за ухото”", разказва майката на детето.

После го затворила в стаята, където си държат играчките, и го е удряла със шамари по тялото. След това искала да го измие, сапунисала му е очите, влязъл му сапун и той плакал, разказва още майката

Плакало е, бърсало се е с мръсни ръце, при което тя го е прибрала в умивалнята, за да му измие лицето, което действително е било очернено”, обяснява директорката Марияна Кутина. 

Учителката Йорданка Колева пък твърди, че завела малкия Златин в празната стая, за да говори с него.

С ИСКАНЕ ЗА КАМЕРИ В ЯСЛИ И ГРАДИНИ: Родители внесоха подписка в НС

Когато момченцето легнало в леглото си, Колева видяла синината зад ухото му. Попитала го от какво е и той казал, че не знае.

Детската градина „Мечо Пух” е ориентирана към деца със специални образователни потребности.

По случая са започнали проверки. От общината обещават, че ако се докаже, че 62-годишната учителка е ударила детето, ще я освободят от работа. В бъдеще се предвижда, ако родителите са съгласни, в градината да бъдат поставени камери за наблюдение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.