Аpple представи три нови телефона

Apple направи впечатляващо представяне на трите си нови айфона - iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X. Събитието се състоя в т. нар. "Steve Jobs Theater" и започна с голям трибют към Стийв Джобс.

Най-интересен за публиката беше iPhone X. При него отпада култовият бутон за пръстовия отпечатък, тъй като предната страна се състои изцяло от екран. Телефонът ще има две камери. Предната е оборудвана с технологията Face ID, която разпознава лица, независимо от осветлението, прическата или това дали потребителят носи очила. Камерата разпознава обектите в дълбочина, поради което ще може да различи реално лице от снимка.

Тя е оборудвана с функции, позволяващи интеракция с обогатена реалност например, игри в реално време в обграждащата среда, а също и за видео по време на мач, което показва статистики за срещата в реално време. 

Новият iPhone Х ще е устойчив на вода и прах. Той е по-бърз и мощен от своите предшественици, а цената му ще е около $999, iРhone 8 ще струва от $699, а iPhone 8 plus - $799.

И трите модела ще могат да се зареждат безжично. Компанията демонстрира поставката AirPower, която може да зарежда няколко устройства едновременно - например iPhone, iWatch и слушалки.

За целта компанията ще използва общоприетия QI стандарт за безжично зареждане, което означава, че потребителят не е длъжен да си купи зарядно от Applе.

„Apple” патентова сгъваем смартфон

Скрита карта във вашия Iphone, запаметява кога и къде сте ходили

5 издънки на глупави крадци на технологични джаджи

Кои са най-търсените думи в Google през 2016 г.?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.