Причината - санкциите срещу Пхенян

Севернокорейска държавна агенция заплаши да използва ядрени оръжия, за да "потопи" Япония и да превърне САЩ в "пепел и мрак", заради подкрепата им за санкциите срещу Пхенян, пише Reuters.

В понеделник Съветът за сигурност на ООН единодушно прие резолюция за нови санкции срещу Северна Корея заради шестия й и най-мощен ядрен опит, припомня БТА.

Нови санкции срещу Северна Корея

Корейската комисия за мир в Азиатско-тихоокеанския регион, която е натоварена с външните връзки и пропагандата на Пхенян, призова също за разпускането на Съвета за сигурност на ООН, който тя нарече "инструмент на злото", съставен от "подкупни" страни, действащи по заповед на САЩ.

Меркел и Путин обсъдиха кризата на Корейския полуостров

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от атомната бомба на Северна Корея”, се казва в декларацията на комисията, разпространена от официалната агенция КЦТА.

"Япония вече няма нужда да съществува близо до нас", добавя севернокорейската комисия, която отправя заплахи и срещу Вашингтон.

Северна Корея отбеляза тържествено годишнината от основаването си (ВИДЕО)

"Нека превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак, като мобилизираме всички средства за ответен удар, които бяха подготвени досега", се казва още в декларацията. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.