Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов

Шефът на Дирекцията за нацонален строителен контрол Милка Гечева е освободена от поста си в сряда. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов във Facebook.

Преди малко повече от два месеца Симеонов поиска отстраняването на Гечева с обвинението, че е покривала строежи на незаконните плажни дискотеки на плажа "Слънчев бряг Юг". Според вицепремиера заведения там са в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните.

Уволнената шефка на Фонда за лечение на деца нарушавала правилата

"Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа "Слънчев бряг Юг". Заведения там са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката й. От вчера, госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те", написа вицепремиерът в социалната мрежа. 

Директорът на Фонда за лечение на деца: Спазила съм правилата

Гечева зае шефското място в дирекцията през 2010 г. Три години по-късно, при управлението на кабинета "Орешарски", беше уволнена. Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че причината е разрушаването от страна на властите на така нареченото "Весело село“ на митничарите на брега на язовир „Ивайловград”. Бившият регионален министър Лиляна Павлова обвини правителството на Орешарски в "чистка" и каза, че Гечева е "отличен специалист, експерт и управленец". През 2014 г. тогавашното служебно правителство върна Милка Гечева начело на ДНСК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.