Той нарекъл Ким Чен-ун "човек-ракета"

Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува в Twitter поредица от саркастични и критични послания, насочени конкретно към бившата му съперничка в президентските избори Хилари Клинтън и към лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, съобщи Франс прес.

45-ият президент ретуитна няколко туита на свои симпатизанти. Единият от тях е гифче как Тръмп играе голф. С монтаж ударът на президента е последван от картинки на Хилари Клинтън, която е улучена от топката и залита на качване в самолет.

Малко по-рано Тръмп съобщи в свой туит, че е разговарял с южнокорейския президент Мун Дже-ин. "Питах го как е Човекът-ракета", написа той иронично за Ким Чен-ун и балистичната програма на Северна Корея.

По рано говорителят на южнокорейската президентска администрация Пак Су Хьон разкри, че двамата лидери се договорили по време на разговора им на 16 септември да засилят натиска върху КНДР в отговор на последното ракетно изпитание, извършено от Пхенян, пише БТА.

Доналд Тръмп ретуитна и картинка на влак с огромен каскет "Да направим Америка отново велика" върху него и друга картинка на самия него, понесъл по океана американски продукти.

Накрая той препредаде статия на агенция Bloomberg от август, озаглавена "Колко носи Тръмп на Twitter? 2 милиарда долара според анализатор". Личната страница на президента има над 38 милиона абонати.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.