Гледайте в предаването от 23.00 ч. по NOVA

“Бялата лястовица“ на “Господари на ефира“ тази вечер ще кацне при една от най-големите български спортистки и безспорно най-високата ни летва – Стефка Костадинова. Актуалното предаване отличи спортната легенда по повод най-дълго стоящия рекорд на атлет от съществуваща държава в света, както и може би най-великото постижение в българската олимпийска история.

Рекорда на рекордите в атлетиката Костадинова поставя по време на Олимпийските игри в Рим през 1987 година, преодолявайки 209 сантиметра в скока на височина. Тя остава и до днес единствената българка, удостоена със спортен “Оскар“, а в нейна чест на входа на Олимпийския музей в Лозана е издигната летва, отбелязваща височината на световния рекорд.

Три десетилетия по-късно нейното постижение остава ненадминато, а “Господари на ефира“ пожелават на Стефка Костадинова да продължава да поставя рекорди и като ръководител на Българския олимпийски комитет, както го правеше като състезател.

Тази вечер предаването ще покаже и какъв е последният писък на сватбените тенденции, инсталиран в Дома на младоженците в Пловдив. Ще се включи в пиар акция “Тишина“ на техния Валери Симеонов, за да разберат какво успя да конфискува този път вицепремиерът. После ще тръгнат с Ева Веселинова по следите на мним слепец в поредната злоупотреба с добрината на хората. Ще завършат с рубриката им за авторски материали от зрители “Вие ги хващате, ние ги пускаме“, в която зрителите ще видят как шофират някои държавни служители от Агенция “Пътна инфраструктура“ и къде паркират автомобили на Прокуратурата.

Гледайте “Господари на ефира“ тази вечер от 23.00 ч. по NOVA.