Интересът към българските късометражни филми се повишава

“Има и “такова“ кино! Разнообразно. “Такова“, различно от масовото. Интересно и вълнуващо!”. Така зрителите на КИНОlove Лято 2017 определиха киното, което екипът на NO BLINK показа по време на  лятното турне тази година. 8 града, 10 прожекции и над 3000 зрители. Това е цифровото изражение на статистиката, но споделените думи след всяка една от 10-те прожекции са най-важният резултат, който обаче може да бъде измерим само в доволни въздишки от сладката работа.                                                                           

Прожектирани са общо 7 филма, а сред тях и една специална NO BLINK премиера - детският филм “Моята истина“ на режисьора Стефани Райчева, който беше прожектиран за първи път пред публиката в родния й Бургас.                                     

Разнообразната селекция спечели доверието на разнообразна публика. Зрители от всички възрасти посещават прожекциите, което е изключително показателно по отношение на нуждата от късометражно кино и универсалността му.  КИНОlove Лято 2017 грабна вниманието на децата. Погледите на малките се задържаха не само върху анимациите и детските филми, но и върху по-сериозните ленти.

Изключително важно е как се комуникира киното, отбелязват организаторите от NO BLINK. “Екипът ни от 20 души, в различен състав, беше много активен във всеки град преди и след прожекциите. Усещахме колко много допринасят тези разговори за по-доброто осмисляне на каузата ни – да стигне късото кино до всички”, споделят те.

“Забелязахме, че хората наистина се впечатляват от факта, че прожектираме български филми, и това веднага провокираше интереса им. След прожекциите - винаги имаше хора, които идваха да споделят впечатления и да ни благодарят, че сме им дали възможността да видят “такова“ кино”.  

NOVA и Vbox7.com са медийни партньори на турнето за късометражни филми КИНОlove.