Не пропускайте анимацията "Храбро сърце" от 14.00 ч. и комедията "Бавачката Макфий" утре от 16.00 ч.

Забавен следобед със следобедните филми очакват зрителите на NOVA в Деня на независимостта. Приказка за човечността и смелостта, въплътени в образа на едба бунтовна принцеса ще разкаже анимацията "Храбро сърце" от 14.00 ч.

От древни времена разкази за епични битки и мистични легенди са предавани през поколения в суровите и загадъчни шотландски планини. "Храбро сърце" добавя нова история към фолклора – тази на смелата Мерида, която се опълчва на традицията, съдбата и най-свирепия сред зверовете. Храбрата принцеса Мерида е дръзка девойка, опитен стрелец с лък и е решена сама да проправя пътя си в живота. Единствена дъщеря на крал Фергъс и кралица Елинор, Мерида се бунтува срещу вековен обичай в Шотландия, свещен за войнствените лордове в страната. Едрият Макгъфин, надменният Макинтош и свадливият Дингуол се противопоставят, а с действията си Мерида предизвиква хаос и бурно недоволство в кралството. Когато тя се обръща за помощ към ексцентричната Вещица, старицата изпълнява едно злощастно нейно желание, а опасността, произтекла от него, принуждава Мерида да открие значението на истинската храброст.

Дали Мерида ще успее да спаси кралството?

Веднага след това, в 16.00 ч., зрителите ще могат да се насладят на приключенията на Ема Томпсън и Колин Фърт в комедията "Бавачката Макфий". Двете британски звезди влизат в едни от най-невероятните превъплъщения в тяхната кариера.

Ема Томпсън, позната на зрителите с ролите си в “Хари Потър и затворника от Азкабан” и "Наистина любов", се превъплъщава в жена с магически способности, която става част от домочадието на наскоро овдовелия мистър Браун (Колин Фърт) и се опитва да укроти седемте му изключително непокорни деца. Те вече са прогонили 17 бавачки, но когато Макфий поема контрола, забелязват, че лошото им поведение води неочаквано и по магически път до стряскащи последствия.

Не пропускайте да се посмете и заредите с добро настроение с анимацията "Храбро сърце" от 14.00 ч. и комедията "Бавачката Макфий" от 16.00 ч. утре по NOVA.