Тя ми подаде ръка като никой друг, след години имах офиси и стотици работници, разказа той

Президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017) е живял в Германия повече от осем години и приема страната като втора родина. В „Събуди се” той коментира изборите за парламент, които се провеждат в страната.

Германия избира: Кой ще е новият канцлер? (ВИДЕО)

Историческият мандат за Ангела Меркел тепърва предстои. Няма съмнение, че тя ще бъде преизбрана. По-важното е не дали, а с кого ще трябва да управлява. Има три варианта и всеки един от тях е важен и за бъдещето на ЕС и България”, коментира в Плевнелиев.

„Отидох в Германия със скъсани дънки и счупена Лада. Няколко години по-късно имах офиси в три немски града и стотици работници. Германия ми подаде ръка като никой друг. Отидох там, без да знам как се прави бизнес и без да бъда бизнесмен. Видях как работят институциите и какво значи солидарност, справедливост и правила”, разказа Плевнелиев.

Какво каза Румен Радев пред българската общност в САЩ?

Той коментира посещението на Румен Радев в САЩ, както и външната политика на Америка и отношенията със Северна Корея. Плевнелиев се разграничи от казаното от Радев по отношение на речта на Тръмп, а именно, че с нея той е показал, че това да имаш силна армия и военна мощ е важна предпоставка, за да можеш да правиш ефективна дипломация.

Румен Радев се срещна с българската общност в Ню Йорк (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изключително притеснен съм от речта на Доналд Тръмп. За първи път в историята на ООН от трибуната американски президент открито заплашва други държави. За мен оръжията и използването на военни технологии е точно обратното на дипломацията. Когато използваш оръжия, това означава, че нямаш аргументи. Притеснителна грешка на Румен Радев в Ню Йорк е и тази, че той не посети приема на ЕС в ООН. Смятам, че за съжаление президентът няма да може да има така необходимата за България силна позиция в ЕС”, заяви Плевнелиев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.