Те бяха отправени от бившия кмет Цонко Цонев

Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки.

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова Елена Йончева от БСП след Хасково да разследва и наследничката му Нина Ставрева. В профила си във Facebook бившият кмет разяснява роднинските връзки на Ставрева с хора от общинския съвет и я обвинява, че дава обществени поръчки на свои хора.

ОСТАВКА В ГЕРБ: Делян Добрев се оттегля от политиката

Според Цонко Цонев Виктория Керчева, която е председател на БСП - Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на кмета Нина Ставрева. Братът на Керчева е станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна.

„За заместник-кмет беше назначена преди година и половина Ивелина Илиева, шеф на младежкия ГЕРБ от Добричка област, изключителна близка до Живко Мартинов–Суджука”, обясни Цонев. Илиева след това станала заместник-областен управител, след което е уволнена.

КАЗУСЪТ "ХАСКОВО": Кметът Беливанов с първи коментар по скандала

Цонев обясни, че друга роднина на Ставрева, която по негово време е била хигиенистка в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост.

Според Цонев има и много назначения без конкурс.

„Черешката на тортата е братът на Ставрева, който това лято извърши озеленяване на два обекта с общински пари”, заяви Цонко Цонев.

Според бившият кмет има още много съмнителни назначения в общината. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.