Така на практика и кандидатурата на Антон Тодоров беше оттеглена

Обрат с Комисията по досиетата. След седмица на обществено брожение по темата управляващите се отказаха да избират ново ръководство. Така на практика и кандидатурата на Антон Тодоров беше оттеглена.

Каква ще е съдбата на Комисията по досиетата?

Два дни преди крайния срок, вместо ново ръководство на Комисията по досиетата, управляващите предложиха дебат за бъдещето й, с което на практика върнаха положението в изходна позиция.

БСП поиска закриване на Комисията по досиетата

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов беше един от лидерите на пет извънпарламентарни партии, които вчера заподозряха, че ГЕРБ и БСП заедно искат да смачкат комисията.

Радев: Премиерът явно насърчава партията си в битката срещу мен (ВИДЕО)

Доказателство за това бил начинът, по който от ГЕРБ с половин уста номинираха своя депутат Антон Тодоров за председател на комисията. Спорна номинация, която разгневи дори президента.

„Една подигравка с нашето минало и българското общество. Това е все едно да назначиш бракониер за горски”, заяви Румен Радев.

С днешното решение на ГЕРБ обаче и кандидатурата на Антон Тодоров отива в небитието. Дали и самата Комисия по досиетата ще отиде в небитието - на „Врабча” 1 не смеят да коментират, но са категорични, че не бива.

Един от аргументите на БСП да искат закриване на комисията, е че работата й била изчерпана. По закон архивните документи трябва до един да видят бял свят. От ГЕРБ са категорични, че няма да пречат на това. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.