Има ли решение на проблема?

Историческо наследство - в опасност. Така наречените Царски зали във Военната академия "Георги Сава Раковски" са подложени на течове при всеки дъжд. Те са реставрирани преди няколко години, но за съжаление тогава не е имало средства за ремонт на покрива. Има ли решение на проблема?

Само две години след ремонта покривът протича и таванът на залите има нужда отново от поправка.

„И все пак на някой не му ли е хрумнало, че трябва да ремонтира покрива, преди да реставрира нещо толкова ценно – не мога да ви кажа защо така са направили”, коментира ген. Груди Ангелов, началник на Военна академия „Георги С. Раковски”.

Започна демонтажът на паметника "1300 години България" пред НДК (ВИДЕО+СНИМКИ)

Последните дъждове принуждават служителите да сложат бидон, който да събира водата.

„В момента има обявена процедура и чакаме да изтече срокът за обжалване на тази сграда. За покрива сме отделили около 280 000 лева, които са осигурени на този етап”, добави ген. Груди Ангелов, началник на Военна академия „Георги С. Раковски”.

Нереставрирани са останали вратите тук в царските зали. През 60-те години на миналия век тук са снимали филма цар и генерал. Екипът на продукцията преценил, че цветът и блясъкът на вратите не отговарят на епохата, в която е сниман филма, затова покрили вратите с блажна боя.

Очаква се ремонтът да започне възможно най-скоро, за да се съхрани ценното историческо наследство.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.