За поста президентът предложи Кирстен Нилсън

Президентът на САЩ Доналд Тръмп официално обяви номинацията си за нов министър на вътрешната сигурност. Държавният глава предлага поста да заеме Кирстен Нилсън - настоящият  първи заместник на началника на политическия кабинет, съобщава Ruptly.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

45-годишната дама по образование е юрист. Работила е за американската администрация и по времето на Джордж Буш. В този период тя открива и собствена консултантска фирма за сигурност. 

Днес Нилсън има натрупан опит в сферата на инфраструктурата, киберсигурността и справянето с бедствени ситуации. Освен това тя е изключително близка и с Джон Кели.

Тръмп плаши американска телевизия с отнемане на лиценза

Преди да бъде назначена за негов първи заместник в Белия дом, тя беше дясната му ръка и по време на службата му като министър на Департамента по вътрешна сигурност.

Кандидатурата на Нилсън трябва да бъде одобрена от американския Сенат.

"На кирстен няма да й е нуна подготовка, за да работи на тази позиция. Тя може направо да започне", заяви Тръмп по време на официалното представяне на номинацията.

Самата Нилсън заяви, че се надява, ако бъде одобрена за поста, да "работи според стандартите, които американските граждани очакват и заслужават".

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.