Близки на починал мъж обвиняват фелдшера в грешка

Обвинения в лекарска грешка в Спешната помощ в Симеоновград. След смъртта на 34-годишен мъж семейството му и десетки други жители на града обвиниха медиците, че не си вършат работата и поискаха смяната им.

Смърт на новородено - има ли лекарска немарливост? (ВИДЕО)

Преди 10 дни Аврам получава болки в областта на сърцето. Не изчаква линейката и тръгва с баща си към Спешна помощ. Посрещнали го със съмнения за бъбречна криза, каквато имал и преди. 

Майка загуби бебето си, след като роди у дома

През цялото време близките на Аврам молели да бъде откаран в болница. Чак до пристигането на лекарката от дневната смяна, която констатира, че е получил инфаркт. Семейството обвинява дежурния фелдшер Надя Грозева, че не е реагирала адекватно и не е разпознала симптомите. Грозева обясни, че съжалява, но счита, че е направено всичко възможно. 

Бебе почина след прехвърляне в няколко болници

Съмненията за лекарска грешка обединиха десетки жители на Симеоновград в спонтанен бунт, с който поискаха или закриване на филиала или смяна на медиците.

По случая с починалия мъж работи полицията. Именно затова от ръководството на Спешна помощ в Хасково отказаха коментар, но уточниха, че всичко по тяхната наредба е изпълнено. Семейството смята да съди фелдшера. 

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.