Темите и гостите в предаването от 8.00 ч. по NOVA

В "Събуди се" тази неделя при Лора Крумова гостува министърът на външните работи Екатерина Захариева. Как България се подготвя за европредседателството, какви са приоритетите ни и може ли страната ни да се превърне в лидер на Балканите?

Иван Ласкин – безпощаден към дневния ред на обществото, но какво се крие зад суровата му външност и груб език ще видите в неделя при Лора Крумова.

След стряскащия брой жени от киното и спорта, които споделиха, че са били сексуално малтретирани, Мария Йотова ще разкаже българската версия на тази история. В късия разказ тази седмица срещаме Теодора Тодорова – кандидат за футболна съдийка, която обвини областния шеф на реферите в Монтана в сексуален тормоз. Как се преживява подобно нещо, защо се мълчи и кога човек се престрашава да говори – тази неделя в “Събуди се“.

Галя Щърбева продължава поредицата си за хората, които са избрали селото пред града. В неделя гледайте историята на Александър и Мириам, които зарязват успешните си кариери като преподавател и политолог в чужбина, за да се занимават с биоземеделие в село Брягово.

Койна Русева за живота отвъд клишетата - Марлене Дитрих, жената със смразяващия поглед или лошото момиче на киното и театъра. Пред Мариян Станков - Мон Дьо актрисата руши стените на стигмата за себе си. За театъра, киното, майчинството, любовта, най-голямата загуба в живота - смъртта на баща й, Койна е и забавна, и тъжна. Това не е интервю, това е спектакъл.

Гледайте "Събуди се" в неделя от 8.00 до 11.00 ч. по NOVA.