"Активността на Корнелия Нинова, която очевидно ще продължи, не води до разделяне на управляващите", смята социологът

Скандали, взаимни обвинения в шуробаджанащина и протести. БСП заговори и за предсрочни избори веднага след европредседателството. ДПС пък поиска оставка на цялото правителство заради Валери Симеонов.

БСП: Възможно е да има предсрочни парламентарни избори

„Нормално е опозицията да заплашва с предсрочни избори. Дали ще има такива зависи от един фактор – дали коалицията ще се разпадне. Атаката на Корнелия Нинова, която очевидно ще продължи, не води до разделяне на управляващите, а напротив – притиска ГЕРБ и Патриотите един към друг”, коментира в „Здравей, България” социологът Андрей Райчев.

Георги Марков: Евроизборите ще покажат какво е отношението към ГЕРБ

Според Георги Харизанов от Институт за дясна политика проблемът с атаките на Корнелия Нинова е, че липсва усещането за автентична кауза и за това защо БСП би била по-добра управляваща партия.

Европейски политици обсъдиха подготовката на България за европредседателството

„Няма такова усещане. Извънпарламентарните партии може да нямат политическа тежест, но имат правдива кауза. Там има хора, които имат пълното основание да говорят за борба с корупцията. Докато Корнелия Нинова да говори за борба с корупцията е странно - според мен тя влага някаква ирония или ехидност в това”, на мнение е Харизанов.

БСП иска оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов (ВИДЕО)

Десните правеха две неща едновременно – Борисов ту беше мутрата, ту техният любимец, с който заедно ще победят комунизма. Това изяде главата на синьото. Това е шизофрения и се дължи на манията им за свръх величие. Сега обаче най-после отиват на стабилната позиция „Долу Борисов”. Това е перспективно, но трябва да наберат сила”, коментира още Андрей Райчев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.