Той се фокусирал основно върху млади момичета, студентки или гимназистки

Близо 38 жени обвиниха в сексуален тормоз американския сценарист и режисьор Джеймс Тобак. Според изданието той се фокусирал основно върху млади момичета, студентки или гимназистки, увличайки ги в идеята за холивудска слава. По-късно, когато те се явявали на прослушвания, били подложени на тормоз от негова страна, пише в. „Лос Анджелис Таймс”, цитират от БГНЕС.

Световна вълна срещу сексуалните посегателства

Никоя от жертвите не се е обърнала към полицията, а самият Тобак напълно отрича обвиненията. Пред вестника той твърди, че никога не е виждал посочените жени или не ги помни.

Рийз Уидърспун: Режисьор ми посегна, бях на 16

Режисьорът отбелязва, че през последните 22 години е било "физически невъзможно" да извършва подобни неща, описани от жените, тъй като има диабет и болест на сърцето, които изискват медикаменти и утежняват състоянието му.

Певицата Бьорк се оплака от сексуално посегателство

72-годишният Джеймс Тобак работи като режисьор, сценарист и продуцент на повече редица популярни филми, включително "Черно и бяло" (1999) с Робърт Дауни Джуниър и Клаудия Шифър, както и "В очите" (1983) с Настася Кински. През 1992 г. е номиниран за „Оскар” за сценария на „Бъгси”.

Тарантино знаел за сексуалния тормоз на Уайнстийн

След като редица холивудски актриси заговориха открито за това, че са били обект на сексуален тормоз и дори изнасилване от страна на дискредитирания американски продуцент Харви Уайнстийн, жени в целия свят започнаха да разказват за преживелиците си, сходни с тези на жертвите на Уайнстийн.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.