Гледайте предаването тази вечер от 23.00 ч. по NOVA

“Господари на ефира“ тази вечер по NOVA продължават по следите на сигнала за за пореден случай на финансови злоупотреби в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. В края на миналата седмица в предаването студент разказа за съществуващ доклад на Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), констатиращ нарушения, свързани с командировки на служители, отчитане на неверни данни и фалшифициране на подписи на студенти в Департамента по спорт на висшето учебно заведение. В заключението на доклада се констатира, че : “на общо 81 човека недължимо са били изплатени суми в размер на над 25 хиляди лева, отговорност, за което носи проф. Анжелина Янева – директор на Департамента по спорт в СУ, в качеството си на лице, одобрило отчетите.” По скандалните разкрития в документа на АДФИ е образувано и досъдебно производство в Софийска районна прокуратура за това, че през 2015 при условия на продължаващо престъпление са присвоени държавни средства, за което се предвижда до осем години лишаване от свобода.

Тази вечер камерата на "Господари на ефира“ и Дани Йорданов ще потърсят отговорност по случая от проф. Анжелина Янева, посочена от АДФИ като пряко отговорна за нарушенията, а утре по темата ще изрази коментар и бивш служител на департамента, който ще допълни с още фрапиращи разкрития за случващото се в Алма Матер. 

В първото предаване за седмицата зрителите ще видят няколко “дружески“ закачки между политици и защо премиерът Бойко Борисов не харесва името Таско. В Бай Брадър днес ще е повече от сватбено, а в центъра на дансинга ще са купонджиите Алфредо и Сашка. Ще има още добри и някои тъжни новини, както и гафове и смях от ефира. Ще завършат с отговор на въпроса защо армията ни е гола и боса, който ще ни разясни министърът на отбраната - Красимир Каракачанов.

Гледайте “Господари на ефира“ тази вечер от 23.00 ч. по NOVA.