Тя бе отличена в категория "Журналист" за свой репортаж

Репортерът на NOVA Василена Гръбчева получи награда за принос в развитието на приемната грижа "Спасители на детството". Отличието на Националната асоциация за приемна грижа ѝ бе присъдено в категория “Журналист” за неин репортаж, посветен на професията “Приемен родител”.

"Тази награда е много важна за мен, но не защото аз я печеля, а защото разказахме една истинска история на Цвети Радулова – това е жената, която снимахме заедно с оператора Димитър Василев. Тя е истинския спасител на детството. Тя е човекът, който учи децата, лишени от любов, да обичат”, споделя Василена.

По темата

Василена озаглавява своя репортаж “Професия “Родител по любов”, защото не веднъж са представяни разкази за професията “приемен родител”, която се е превърнала в успешен бизнес в най-бедните краища на България. Бизнес, при който обаче невинаги има време за любов, а Цвети е пример за истински родител от сърце.

Още от малка Цветелина Радулова мечтае да бъде родител. На 21 години става самотна майка, ражда се дъщеря й Таня. Но мечтата да има много деца, остава. Преди 4 години подава документи за приемен родител. И се сблъсква с огромната документация и лошата представа на обществото за приемните деца и техните приемни родители. Благодарение на първата й приемна дъщеря Цветелина разбира, че е болна от рак. Именно затова казва, че децата са спасили живота й.

Наградата на Василена Гръбчева е поредното отличие за екипа на NOVA и признание за професионализма и способността на репортерите на Новините на NOVA да отразяват обективно и достоверно най-наболелите обществено значими проблеми, да търсят възможните решения чрез въздействащи репортажи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.