Даниела Тренчева ще разкаже още истински и шокиращи истории за зависимостта

Тази събота, 11 ноември, в "Ничия земя" продължава темата за живота на наркозависимите. В къщата им в Банкя те се борят със зависимостите, опитват да изоставят дрогата, агонизирайки в кризите си след палитрата от опиати, стимуланти и халюциногени. Тук абстиненцията има много имена, начините да се справиш с нея - също. Някои я наричат осъзнаване, други - намиране, трети - дупка, която поглъща всичко и после трябва да се намериш. Пътищата до тук са много, изходите два - с черен бус с няколко кръстообразни символа или със сак - пеша. Този път ще чуете истинските истории за кражби, проститутки, лъжи, оправдания, пласиране и кастриране на съвест…

"Това са те. Решихме да ви ги покажем, защото са част от нас, част от тревата в училище, от хероина в голямото междучасие, част от причините за смъртта на близък или приятел. Киковете са покер. Един се събужда, другият - не… Не се срамуват да признаят, че са се друсали като животни и са се държали по същия начин - като неозаптени зверове, които търсят. И нюхът им ги води само натам - към живеенето, наречено доза, към спасението, наречено доза и към изкуплението - следваща доза.

Къщата, в която живеят, сега е създала уют. Покривът е събрал под себе си не просто съдби, а им е стоварил отговорната мисия да преживяват, за да се върнат - гордо на улицата, достойно на работа, честно при семействата си. Защото да обичаш нещо различно от дозата, наистина е отговорност - не просто чувства, не страсти, не усещане за топлина, а отговорност!" - коментира Даниела Тренчева.