От партията вече имат идея какво трябва да се добави в основния закон на страната

Управляващите от ГЕРБ предлагат промени в Конституцията заради приватизацията. Целта - да отпадне давността на престъпления, извършвани докато държавните предприятия се превръщат в частни. 

Трябва ли да отпадне давността за престъпления при приватизацията?(ВИДЕО)

"В член 31 ще бъде създадена нова алинея 8, която казва, че не се погасява по давност наказателно преследване и изпълнението на наказанието за тежки престъпления, извършени при или по повод на приватизацията в периода 1992-2017 гoдина", обясни Данаил Кирилов от ГЕРБ. 

Валери Симеонов със сигнал до Цацаров срещу приватизацията на БМФ

От ГЕРБ избрали началото на периода  да съвпада с първия Закон за приватизацията у нас, а краят бил фиксиран, засега, защото почти всичко вече било приватизирано, но можело да обсъдят дали да не оставят периода отворен. 

ГЕРБ разчитат на подкрепата на Обединените патриоти, на ДПС и на ВОЛЯ. За тях е важно промените да бъдат подкрепени и от лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Според ГЕРБ, Нинова не може да гласува "против", защото самата тя била участвала в приватизацията.  За да я убеди, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов й отиде на крака - на прожекция на филма на Елена Йончева. Нинова обаче избра да не обсъжда дупки в законите на мястото, където беше дошла да гледа за дупки в оградата с Турция. 

За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа. Юристи обаче имат резерви - истината можела да се разбере и с по-обикновени законодателни промени.

Сделката за "Български морски флот" стига до прокуратурата

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.