„В документите по делото има засегнат любовен триъгълник, който не е разследван”, съобщи Стоянка Маркова

„Показанията, които е дал братът на Йоан Матев, не са събрани по коректен начин”, каза в предаването „Часът на Милен Цветков” адвокатът на обвиняемия Йоан Матев – Стоянка Маркова.

СЪДЪТ РЕШИ: Йоан Матев остава в ареста (ВИДЕО+СНИМКИ)

Относно намереното оръжие тя заяви, че то е открито повече от две години след убийството. „По него няма никакви отпечатъци от Матев. Това е много странно”, добави тя. По думите й има два профила на ДНК на лица от женски пол, за което не се говорело никъде.

УБИЙСТВО ПО ОСОБЕНО МЪЧИТЕЛЕН НАЧИН: До 12 години затвор грозят Йоан Матев

„Именно установяването на тези лица може да доведе до обрат в делото. Може да има друго лице, което е извършител на деянието”, каза още Маркова. Защитничката на Йоан Матев заяви, че има данни, че на мястото, на което е извършено престъплението, Игнатов, заедно с приятелката си и други приятели, са се събирали всекидневно.

Вуйчото на убития: Да съдят Йоан Матев като възрастен (ВИДЕО)

„В документите по делото има засегнат и любовен триъгълник между Георги, неговата приятелка и трето лице. Това не е разследвано в цялост. Не е установено другото лице, с което са били в конфликт. Този човек не е установен, разпитан и не се знае какво е неговото алиби”, обясни тя.

САМО ПО NOVA: Говорят приятелката и съучениците на убития Георги

Припомняме, че във вторник съдът реши да остави Йоан Матев за постоянно в ареста. Той е подсъдим за убийството на 15-годишния Георги в Борисовата градина. Адвокатът на Йоан Матев нарече делото тенденциозно. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.