Каква е равносметката от политическите трусове?

БСП с курс към предсрочни избори. Преди днешния пленум на социалистите част от тях обявиха, че след политическите трусове е необходим нов вот за парламент.

По обяд пленумът вече беше започнал. Левицата ще обсъди случая с Димитър Главчев, както и вота на недоверие срещу ГЕРБ.

"Удовлетворени сме от оставката на Главчев. Но от коментарите на ГЕРБ разбираме, че те не разбират същността на проблема. Не разбират как функционира демокрацията в страната", коментира Драгомир Стойнев от БСП. 

"Това да изгониш лидер на опозицията за мен лично е признак на политическа глупост и на авторитаризъм", смята Стойнев. 

Припомняме, че преди няколко дни Главчев отстрани лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарно заседание. Той видя обидно поведение към министър-председателя в четена от Нинова декларация. Като реакция от БСП обявиха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато Главчев не подаде оставка.  

В коментар за думите на депутата Иво Христов, който нарече 80% от българите "дебили", трябва да подаде оставка, Стойнев коментира: "Той не е институция. Той излезе и се извини за думите си. А Главчев е институция". 

"От Левицата искаме смяна на властта", заяви Драгомир Стойнев.

В разгара на скандала с Димитър Главчев след изгонването на Корнелия Нинова от парламента и напускането на цялата парламентарна група – остава въпросът стоят ли БСП в основата на кризата от тази седмица? Гледайте отговорите във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.