"Познавам добре играта на Гофен, и двамата нямаме какво да губим, защото това е различен етап и за първи път сме на финал", каза първата ни ракета

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за решаващия мач за титлата на Финалите на световния тур в Лондон. Късно снощи първата ни ракета се наложи над американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3, с което се класира за най-големия финал в кариерата си до този момент. С успеха си над Сок хасковлията си осигури и завършване на годината на трето място в световната ранглиста, пише БГНЕС.

Григор Димитров вече е №3 в света! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Целта ми беше да завърша годината в топ 10, а сега съм трети. Това е невероятна, прекрасна награда за труда, който положих. Това е прекрасен момент не само за мен, но и за целия ми отбор. Това ни дава една добра платформа за началото на следващата година“, заяви българинът.

ФЕНОМЕНАЛНО: Гришо е на финал в Лондон в най-важния турнир в живота си! (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Щастлив съм, че успях да се справя с напрежението. Имах трудни моменти, трябваше да спасявам точки за пробив, но в крайна сметка преодолях трудностите. Смятам, че такива мачове ти дават много, а аз определено си взех поука“, допълни Григор.

Първите думи на Гришо след историческата победа в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Смятам, че Гофен натрупа голяма увереност през последната седмица. Той победи Надал и Федерер, но аз няма да се фокусирам върху неговата увереност. Концентрирам се върху собственото си представяне“, каза Григор за предстоящия си съперник в мача за титлата Давид Гофен.

„И двамата нямаме какво да губим, защото това е различен етап и за първи път сме на финал. Познавам добре играта му и съм сигурен съм, че ще опита нещо различно, ще бъде по-агресивен и ще рискува повече“, смята Григор Димитров.

DIEMA ще излъчи специално за многобройните фенове последния голям тенис мач за годината. Финалният двубой на Мастърса в Лондон – Григор Димитров срещу Давид Гофен стартира в 20.00 ч. и ще бъде предаван пряко от английската столица.

Кой ще победи на финала довечера - Григор или Гофен? Гласувайте в нашата анкета ТУК.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.