Кои ще отидат на погребението на последния кръстник на сицилианската мафия

През изминалата седмица на 87-годишна възраст почина последният кръстник на сицилианската мафия. Тото Риина излежаваше 26 доживотни присъди, а отскоро беше настанен в болница заради влошено здравословно състояние.

ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Говори синът на Кръстника на мафията

Риина беше заловен в Палермо през 1993 г., след 23-годишно издирване. Смята се, че той е отговорен за десетки убийства и е поръчител на повече от сто покушения в периода от '69-а до '92-ра. Сред жертвите му са едни от най-известните магистрати в борбата с мафията в Италия.

Наследникът на Дон Корлеоне проговаря в "Ничия земя"

Миналата година Даниела Тренчева се срещна със сина на Кръстника и разговаря с него за предаването "Ничия земя".

Очаквайте: Синът на Кръстника на мафията Салво Риина

„Очаква се днес, 20 ноември, да бъде погребението на Тото Риина. Аутопсията е показала, че той има много заболявания. Синът му поиска да бъде променена мярката му – „забрана да напуска Палермо”, за да може да отиде на погребението на баща си. Най-вероятно това ще бъде позволено. Съратниците на Тото Риина също са в затвора с доживотни присъди. Но има и хора, които са на свобода. Така че предполагам, че властите ще наблюдават кой ще отиде на погребението. Очаква се на погребението това да направят само най-близките му хора”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Даниела Тренчева.

Почина "босът на босовете" на сицилианската мафия, синът му - ЕКСКЛУЗИВНО пред NOVA

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.