Замеси и "Българската Коледа"

Десетки ужилени от мним кастинг агент. През изминалата седмица и името на „Българската Коледа” беше замесено в опит за измама от мошеника. Във Facebook се разпространява обява за кастинг за нови лица на календара на кампанията за 2018 г.

ТРЕСКА ЗА СЛАВА: Как момичета се подлъгват да стават модели в интернет?

Конкурсът се печели лесно, а бъдещата слава се оказва платена. При всяко получаване на документ трябва да се плати такса от 10 лева. Не след дълго измамата лъсва. Таксите са платени, а човекът, взел парите, изчезва. От официалния сайт на „Българската Коледа” става ясно, че такъв конкурс няма.

Агенция взима пари за празни обещания, че детето ви ще бъде звезда

Оказва се, че документите са от рекламната агенция „Златен лъв”. Тя се свързва с името на пловдивчанина Ахмед Мюмюн Али. Попадал неведнъж в полицейските сводки за кражби, измами, блудство, фалшифициране на документи и предлагане на работа на непълнолетни.

Ужилените от него са десетки. Никой от ужилените от Ахмед Мюмюн Али не е върнал парите си, а мечтаната слава останала само мираж.

Освен за измами, Ахмед Мюмюн Али е разследван и за блудство с непълнолетни момчета. Въпреки десетките случаи на измами засега той няма присъда. „Господари на ефира” сигнализираха главния прокурор Сотир Цацаров още през 2013 г. Взети са мерки.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.