Едни от най-емблематичните лица на телевизията споделиха спомени от професионалния си път

На 21 ноември отбелязваме Световния ден на телевизията. Темата на професионалния празник през 2017 г. е доверието – телевизията продължава да бъде най-сигурния източник на информация, на който зрителите могат да се доверят напълно.

Специално за празника в ефира на "На кафе" тази сутрин едни от най-емблематичните телевизионни лица споделиха спомени и интересни преживявания от професионалния си път. Легендарните водещи Петър Вучков и Лили Вучкова си припомниха забавни моменти от работата си, включително и как двамата дълго са били смятани за баща и дъщеря. Репортерите на NOVA Генка Шикерова и Миролюба Бенатова разказаха какво е телевизията за тях, а продуцентите на едни от най-успешните продукции - сериала "Откраднат живот" и предаването "Господари на ефира", Евтим Милошев и Джуди Халваджиян се върнаха към първите си стъпки в телевизионния бранш.

21 ноември е обявен за Световен ден на телевизията от Общото събрание на ООН през 1996 г., когато на същата се е състоял първият Световен телевизионен форум. На този ден отбелязваме силата на телевизията като медия с огромна аудитория, която има най-голямо обществено влияние по цял свят.