Тенисистката станала рекламно лице на неосъществен проект за милиони

Властите в Индия разследват тенис звездата Мария Шарапова във връзка с измама на компания за недвижими имоти, съобщава gong.bg.

Фирмата използвала славата на спортистката, за да рекламира своя мащабен проект, който така и не е реализиран. Шарапова дори участвала в бляскава церемония, на която през 2013 г. бил даден официален старт на строителството.

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

Цената на един апартамент в нереализирания комплекс надхвърляла 300 000 долара. Инвестиции „на зелено” направили много хора, които сега искат парите да им бъдат върнати.

От три години купувачите търсят строителната компания за информация по строежа на комплекса, но на обявените телефонни номера не отговарял никой.

След като потърпевшите подали жалби, полицията започнала разследване. В него е въвлечена и Шарапова заради нов закон в Индия. Според него известни личности, рекламиращи различни проекти, свързани с инвестиции, са длъжни да проверяват с какво се захващат преди да гарантират за него с името си.

Шарапова не е единствената спортна знаменитост, замесена с въпросната компания. На сайта на фирмата се рекламира и проект с легендата на Формула 1 Михаел Шумахер.

Информация: Gong.bg

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.