Екип на NOVA беше нападнат при поредното разследване за "ало" мафията

Кой стои зад телефонната измама за над 100 000 лева? Следите отведоха екипът на NOVA в квартала на богатите в Горна Оряховица.

Преди месец 73-годишен мъж от София стана жертва на рекордна телефонна измама. Даде над 100 000 лева на „ало” измамници.

"Ало" измамници заплашвали със смърт майка и син (ВИДЕО)

Измамен е по схемата „съдействам на полицията” - най-успешната през последните няколко години.

Мъж се представил за Пламен Марков. Каза, че банда телефонни терористи върлуват и трябва да си скрия парите по най-бързия начин, тъй като разполагали с уред, който може да ги намери. Пенсионерът повярвал и на няколко пъти носил и оставял пари на различни места в столицата.

Месец по-късно полицията е по следите на няколко души. Те са задържани докато мамят възрастна жена отново от София. За което разследващите имат и записи.

"Ало" измамници "спечелиха" 5 милиона лева за 10 месеца (ВИДЕО)

Представяме ви Николай-Мечо и Сергей–Шингалото от Горна Оряховица.

Това, което кара разследващите да смятат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж със 100 хиляди, е мулето им. И в двата случая човекът е един и същ - Георги Георгиев.

Все още обаче не са събрани достатъчно доказателства, за да може Георги и Николай да бъдат обвинени за крупната измама. И докато прокуратурата пише обвинение, за Сергей-Шингалото вече се пишат и песни.

Върнаха 22 000 лв. на три жертви на "ало" измамници

Много от хората, които живеят в квартала на богатите в Горна Оряховица, са уличени в телефонни измами,  но продължават да работят с телефоните. Хора без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове. Тук живеят Сергей-Шингалото и Николай-Мечо.

Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му - Светослав, беше отвлечен за откуп от трима криминално проявени от региона. Безработните баща и син живеят в къща в  квартал “Калтинец”. 

Румяна Арнаудова: Два пъти станах обект на "ало" измамници

Братовчед му Мечо, също криминално проявен и осъждан за телефонни измами, наскоро забогатял и си купил още една къща в съседство. Купил си и кола.

Друг крупен телефонен измамник - Кольо Мишинито, се е сдобил с още два имота. Това е човекът,  за когото се твърди, че е измислил схемата „полицейска акция”.

Как изглежда къща, която се продава за 45 млн. долара? (ГАЛЕРИЯ)

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.