Събитието цели да даде възможност на повече родители и деца да се докоснат до класическата музика

Наскоро започна новият сезон на класическият музикален фестивал за деца и родители "Фортисимо Фамилия". Първа на сцената бе представена "Лешникотрошачката", а детстката образователна програма тази година е внимателно подбрана от маестро Максим Ешкенази и обещава да развълнува както малчуганите, така и техните родители. 

"Винаги ми е много прияно да се занимавам с деца и да ги забавлявам. Затова съм щастлива, че съм поканена да участвам във "Фортисимо". Харесва ми, че децата са истински и реагират абсолютно честно. Те идват абсолютно освободени и приемат това, което им казваме" - заяви актрисата и балерина Ангелина Гавраилова. 

"Посланието на нашите концерти е възможно най-много деца и родители да се докоснат до класическата музика и да разберат, че тя не е нещо толкова строго и скучно. Напротив - тя може да забавлява като всяка музика" - пък сподели писателят и сценарист Александър Чобанов. 

Програмата на фестивала продължава до 28 май 2018 година и ще включи още Захари Бахаров, Михаела Филева, Юлиан Вергов и други родни знаменитости. 

Билети за концертите на Фортисимо Фамилия, класическият музикален фестивал за деца и родители, могат да бъдат закупени онлай от www.ticketsbg.com или на място от касите на зала "България". Пълната програта на фестивала можете да намерите ТУК