Инцидентът стана в Горна Оряховица

Разкриха една от най-големите телефонни измами у нас, при която възрастен мъж беше „ужилен” с над 100 000 лева.

Докато правеше поредното си разследване за "ало" мафията, екипът на NOVA беше нападнат.

Измамата беше извършена преди месец. Предполагаемите извършители - Николай-Мечо и Сергей-Шингалото от Горна Оряховица, бяха задържани, докато мамят възрастна жена от София, за което разследващите имат и записи.

Разкриха телефонна измама за 70 000 лева

Това, което кара униформените да смятат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж със 100 000 лева, е мулето им. И в двата случая човекът е един и същ - Георги Георгиев.

В хода на разследването екипът на NOVA отиде в квартала на богатите в Горна Оряховица – „Калтинец”. Там се вижда лукс, който ви показахме в няколко репортажа. Много от хората, които живеят в „Калтинец” са  уличени в телефонни измами, но продължават да работят с телефоните. Те са без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове. Там живеят и Шингалото и Мечо.

Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му Светослав беше отвлечен за откуп от трима криминално проявени от региона.

Мечо също е криминално проявен и осъждан за телефонни измами. И той обаче обитава луксозен имот.

"Ало" измамници заплашвали със смърт майка и син (ВИДЕО)

Друг крупен телефонен измамник – Кольо-Мишинито, се е сдобил с още два имота. Той е човекът, за когото се твърди, че е измислил схемата „полицейска акция”.

Екипът на NOVA потърси Кольо-Мишинито в един от новите имоти. Къщата е купена наскоро и още не е ремонтирана. Със съпругата му посрещаха екипа ни с дървено трупче, крясъци, обиди. След това смениха тона и помолиха екипа да ги остави на мира.

Задържаха петима мъже за телефонна измама

Това е вторият път, когато репортер и оператор на NOVA стават обект на агресия от телефонни измамници в Горна Оряховица. Този път полицията ги задържа за хулиганство.

Следва дело.

Съдът е приел, че се касае не за дребно хулиганство, а за така нареченото едро хулиганство, което се отличава с особенна дързост и цинизъм. Наказанието за подобно престъпление е до пет години лишаване от свобода”, обясни Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.