От петък евродепутатът оглави и най-голямата неправителствена организация

Изданията „Financial Times”, „Форбс” и „Политико” я определят като един от най-влиятелни млади политици в Европа, а Европейският парламент два пъти й даде награда за най-добър евродепутат. От вчера българката Ева Майдел е и начело на най-голямата европейска неправителствена организация в Европа. Тя ще е първата жена, първата източноевропейка и най-младият председател в 70-годишната история на “Европейското движение”.  В новата си роля обаче й предстои да се сблъска с едно от най-големите предизвикателства в кариерата си. 

Българка - начело на най-голямата европейска неправителствена организация

Признава, че няма да е лесно. Но като президент на „Европейското движение” си е поставила цел да инвестира в младите. Надява се те да забързат реформирането на съюза. Затова ги подкрепя и дори и на пръв поглед нетрадиционните им идеи за Европа.  Като на тези модни дизайнери, които се обединяват покрай проекта да направят съвременни дрехи с мотиви от европейския флаг. 

"В днешно време консенсусът е много по-важен, отколкото да водим политика на безсмислена конфронтация, ако искаме да постигаме – за успяваща Европа, която отговаря на предизвикателствата на времето и на трудностите, които виждаме – трябва да намираме консенсус. Той трудно се постига, особено когато на масата за преговори има толкова различни интереси", казва евродепутатът. 

Ева Майдел вярва, че Европа ще успее още повече да запали и обедини младите. Надява се и България да допринесе за добрия й имидж. А с това страната ни да подобри и своя собствен статут в рамките на общността – особено с оглед на европредседателството.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.