Любо Пенев се кандидатира за президент на съюза, Лечков с остри релпики срещу него

Битката за върха на БФС започна. Преди няколко дни Любо Пенев обяви, че ще се кандидатира официално за президент на съюза. Отговорът не закъсня. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков разкри горещите факти около предстоящия конгрес.

Любослав Пенев ще се кандидатира за президент на БФС

Лечков потвърди за кандидатирането на досегашния президент Борислав Михайлов.

"Моят кандидат е Борислав Михайлов. Чух някои да казват, че щял да се отказва - това е несериозно, въобще не е обмисляно такова нещо. Бих се концентрирал върху подходящия кандидат, който е сегашният. Човек, който се утвърди в УЕФА, тази база е негов успех и благодарение на него сме тук. За мен трябва да се посочат положителните неща, които са се случили в последните толкова години”, заяви Йордан Лечков.

"Любо Пенев започна да плюе ръководството. За пръв път виждам такова нещо. Аз също съм си давал за***ка под наем, плащали са ми и не съм плюл никого. Въпреки че сме били съотборници, трябва да се прави разграничение. По същия начин ли смята да ръководи, ако спечели”, каза Лечков.

"Аз лично го назначих. 15 човека ще го потвърдят. Не съжалявам за това, аз гледам положителните качества, този човек и този щаб имаха и хубави резултати. Но като свърши тази работа, трябва да си носиш отговорността. Виждате колко големи треньори ги уволняват, защото няма резултати. Когато няма резултати, треньорът си отива. Няма драма, няма нищо лично тук”, каза още той.

"Любослав Пенев откъде знае, че има клубове-фантоми? Това е празно говорене. Той е кандидат-президент, не говори за регистри, кажи какво би могъл да надградиш. Не ми говори за рецепти. Кажи конкретно с какъв екип си, какво ще направиш, с какво си по-различен. Ние сме регулаторен орган, имаме и шапка, която е УЕФА. Ние работим по условията на УЕФА. Затова кажи какво по-ново и по-различно ще предложиш ти”, каза Йордан Лечков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.