"Всички заедно трябва да инвестират във всеки общ проект", смята президентът на Косово Хашим Тачи

„Още миналата година на среща държавните и правителствени ръководители беше приет план от 15 точки, който да подобри свързаността в региона. За последните 10 г. търговията на държавите в Балканския регион се удвои, но търговията вътре в региона не се увеличи, и това е неизползван потенциал”, каза комисарят за европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан по време на форума в НДК, който поставя началото на инициатива в подкрепа на регионалната интеграция на Западните Балкани.

„Западните Балкани никога не са били в по-удобна позиция да засилят общия си процес за интеграция в ЕС”, каза от своя страна президентът на Косово Хашим Тачи.

„Като се има предвид какво се случва на Балканите и с всички тези пречки, с които се срещаме днес, е факт, че Западните Балкани никога не са били в по-удобна позиция да засилят общия си процес за интеграция в ЕС. Това ще помогне на нашата обща стабилност”, добави Тачи и подчерта, че всички заедно трябва да инвестират във всеки общ проект. Тачи каза още, че Косово ще направи всичко възможно да има по-бърза интеграция към ЕС. 

„Трябва да се събираме по-често. Това допринася за различните връзки на Балканите и за различния положителен имидж. На прав път сме да покажем, че Балканите могат да изглеждат и работят по много различен начин”, каза министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич.

 

„Не само Меркел, но и вие, г-н Борисов, сте човекът към когото гледаме с голяма надежда, поне през тези шест месеца”, заяви министър-председателят на Албания Еди Рама

 

 

 

Борисов: Балканите трябва да са като пръстите на ръцете – всеки е важен (ВИДЕО)

 

 

 

„Трябва да направим съвместими нашите икономики и да бъдем обединени”, каза македонският министър-председател Зоран Заев.

След 2 дни роумингът между България и Сърбия поевтинява (ВИДЕО)

Световната банка – готова да финансира транспортни проекти за Западните Балкани

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.