Отборът направи равенство 1:1 при гостуването си на Хофенхайм

Отборът на "Лудогорец" ще играе в евротурнирите и през пролетта, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Хофенхайм и се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, предаде БГНЕС.

Шампионите на България имаха нужда от равенство в Германия, за да си осигурят второто място в групата, и успяха да го постигнат, макар и трудно. Домакините, които нямаха шансове да излязат от групата, започнаха по-напористо и поведоха в резултата в 25-та минута, когато Филип Окс се разписа със силен изстрел по земя след добро подаване на Робин Хак.

След почивката „орлите“ заиграха по-добре и това даде резултат в 62-та минута, когато Вандерсон изравни, след като бе изведен добре от Марселиньо. Възпитаниците на Димитър Димитров имаха два добри шанса да стигнат до пълен обрат, но не успяха да ги използват, а в последните минути задачата им стана много тежка, след като централният нападател Клаудиу Кешерю получи малко пресилен директен червен картон.

До края на двубоя българският тим се защитаваше умело и опази вратата си, с което си осигури европейски футбол и след Нова година. В другия мач от групата Истанбул Башакшехир победи Брага с 2:1 у дома, което означава, че при загуба на Лудогорец, турският тим щеше да измести разградчани от втората позиция. Брага завършва на първо място в групата. Жребият за следващата фаза ще се тегли в понеделник, 11 декември. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.