Цялото село им помага

Семейство с две малки деца остана на улицата, след като къщата им в асеновградското село Tополово изгоря напълно. Посред зима хората са без подслон и няма къде да се приютят.

Жителите на цялото село организираха кампания, за да помогнат на бедстващото семейство.

Пожар унищожи цялата покъщнина на семейство в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Семейство Къневи няма да забрави нощта преди Никулден, когато успява да спаси живи двете си деца от огнения ад. Докато спят, пламъците поглъщат къщата им и в следващия миг виждат как всичко, което са притежавали някога, изчезва пред очите им. Остават само с дрехите на гърба си.

Бащата, който единствен онази нощ останал буден, спасил двете малки деца, съпругата си и нейния баща, който също живее в семейната къща.

Евакуираха хотел във Вършец заради горящи газови бутилки

Сега семейството с двете малки деца, едното на година и половина, а другото - почти на три, спят временно при свои роднини. Там обаче могат да останат за кратко, защото осем души делят две стаи.

Съседите на семейството са категорични, че всеки ще помогне с каквото може, най-вече с доброволен труд. В селото е започнала кампания за събиране на средства за пострадалото семейство - има кутии за дарения в магазините.

Целият репортаж гледайте във видеото.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път:

BG58STSA93000024930277

Банка ДСК

Петя Йорданова Кънева

0878 11 06 73 – Йордан Дичев, кмет на село Тополово 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.