Продукцията се разпространява в 55 кина в 27 града от “Лента”

Най-новият български филм "Дъвка за балончета" оглави родния боксофис. Лентата, създадена с подкрепата на Нова Броудкастинг Груп, привлече 11 200 зрители още през първия си уикенд в кината.

“Щастливи сме, че “Дъвка за балончета” е най-гледаният филм този уикенд. Това е поредното доказателство, че българското кино има място в киносалоните, но най-вече в сърцата на зрителите. За нас по-важно от цифрите е обратната връзка на стотиците хора, които ни пишат и споделят, че са се познали в нашата история и тя ги е развълнувала. Това е голямата ни награда”, споделят от екипа на “Дъвка за балончета”.

“Дъвка за балончета” е филм, който ни връща към магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век - за списание"Некерман", стрелбата с фунийки, събирането на картинки от дъвки "Турбо", писането на лексикони и какво ли още не.

Лентата с Теодора Духовникова и Иван Юруков в главните роли успява да разсмее и да разплаче публиката. Зрителите харесват и играта на децата актьори Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Специална изненада за гостите беше и ънплъгд изпънението на група "Остава", чието парче "Стоп" е част от саундтрака на лентата.

"Дъвка за балончета" е шестата българска продукция, която достига до феновете на родното кино с подкрепата на NOVA и четвъртата само за тази година след  “Воевода”, “Бензин” и “Вездесъщият”. 

Филмът се разпространява в 55 кина в 27 града от “Лента”.   

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.