Как да е евтино и качествено?

Лаптопът е онова допълнение в ежедневието ни, което допринася за нашето удобство и ни осигурява комфорт на работа от всяко едно място. Без значение за какво ви се налага да използвате своя лаптоп, бихте искали да можете да разчитате на него винаги, когато ви потрябва, т.е. – да е бърз, удобен, да не „забива” и да можете да боравите с основните програми, с които ви се налага да работите.

Често си мислим, че за да притежаваме наистина хубав и качествен лаптоп, трябва да вложим една сериозна сума пари в него. Това обаче невинаги е така. Голяма част от потребителите не се нуждаят от мощните спецификации и екстри на високата класа ноутбуци и ултрабуци и биха се чувствали напълно добре с по-евтин модел.

Евтини лаптопи можете да намерите дори от надеждни и доказали се със своите качествени продукти производители. Да вземем например една от най-известните и обичани производители на пазара – Hewlett Packard.

Лаптопи HP можете да закупите в най-различен ценови диапазон. Знаейки за какво точно ще използвате, устройството ще ви помогне да гледате реалистично и практично на обхватната картина от технически спецификации и да се спрете на модел, който ще удовлетвори (и дори надскочи) очакванията ви без да изразходи спестяванията ви.

Накратко, ако не сте заклет геймър и не работите ежедневно с тежки програми, можете смело да се насочите към лаптопи на по-ниски цени. Ето и няколко съвета при избора на евтин, но добре функциониращ лаптоп HP.

1. Придържайте се към марката. Тя, сама по себе си, е своеобразна гаранция за качество. HP поддържат твърде висок рейтинг на пазара, за да си позволят да се изложат с някой продукт, било то и от по-ниския ценови клас.
2. Обърнете внимание на процесора. Pentium или Intel Core i3 могат да ви свършат чудесна работа за средно натоварване на устройството. Евтини лаптопи HP можете да намерите дори с Intel Core i5 процесор, който е бърз и мощен и може да поеме доста по-тежко натоварване, игри включително.
3. Целете се в 6 или 8 GB оперативна памет, за да избегнете така нежеланите „забивания” по време на работа.
4. Според характера на вашата работа, обърнете внимание дали лаптопът разполага с всички изходи, които са ви необходими (HDMI, VGA, USB и т.н.)
5. Почти всички лаптопи HP поддържат добра резолюция на екрана, но като ориентир може да се целите в златната среда – 1920х1080, което осигурява достатъчно добро качество на картината.

Това са няколко основни неща, които можете да използвате като ориентир при разглеждането на евтини лаптопи. Богата гама от актуални модели лаптопи HP можете да откриете при Computer-Store.bg При допълнителни въпроси и необходимост от насока, винаги е добра идея да се посъветвате и с консултантите в магазина. Те ще могат да ви помогнат да изберете най-подходящия лаптоп за целите, за които ви е необходим и съобразно бюджета, който сте си заделили.

*Платена публикация