Доходите се повишават полека, но не е достатъчно за българските граждани, заяви Стефан Георгиев от АФИС

„Връщаме се към една картина, която наблюдавахме преди 10 години. Доходите лека-полека нарастват, но имаме поредица от случаи на корупция, хората се сблъскват с трудности на ежедневно ниво, има засилена тенденция за имиграция, съвсем естествено нараства и политическото напрежение”. Това коментира в ефира на NOVA социологът от АФИС Стефан Георгиев.

"Афис": Ако изборите бяха днес, ГЕРБ -27%, БСП - 23%

По думите му както има повишаване на дела на хората, чиито доходи леко се покачват, така има и повишаване на дела на хората, които трудно обслужват своите кредити, своите дългове, имат намаление на работните часове, в които са заети. 

„Галъп”: Румен Радев, Манолова и Фандъкова - най-одобряваните политици

Расте и желанието на хората за нови избори. Според АФИС, ако след месец март желанието за нови избори беше спаднало до 13%, то през следващите месеци то постепенно расте и вече достига 21%.

„Това е съвсем естествено. Имахме избори, а след избори политическото напрежение спада. Минаха 8-9 месеца от поредните предсрочни избори и картината е следната – поредица от скандали, поредица от политически напрежения, поредица от много горещи дискусии в Народното събрание. Това, че доходите им растат, не е достатъчно за българите, за да се успокоят”, заяви Георгиев. И коментира, че преди 10-ина години картинката е била същата.

„2006-2007 г. – влизане в ЕС, двойно покачване на доходите, двойно покачване на пенсиите и в същото време българският гражданин удари много силен шамар през 2009 г. на тогава управляващите”, заяви още Георгиев. „Сега обаче няма нов актьор, няма кой да обере гнева на българските граждани”. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.