В 60-ото юбилейно издание на анкетата се включиха 145 журналисти

Тенисистът Григор Димитров беше избран за „Спортист на България” за 2017 година.

Гришо се настани на първото място в 60-о юбилейно издание на анкетата, в която се включиха 145 журналисти, предаде Gong.bg.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

ЗАРАДИ СЕРИЯТА УСПЕХИ: Поредна награда за Григор Димитров

Димитров се изкачи до третото място в световната ранглиста, след като записа редица постижения за историята през изминаващата година. Гришо спечели трофея в Бризбейн, стигна до полуфиналите на Открито първенство на Австралия, ликува на Sofia Open Garanti Koza, а през ноември покори и финалния Мастърс в Лондон.Това изстреля хасковлията на върха. 

Избраха Григор Димитров за спортист на Балканите за 2017 г.

Гришо в момента се намира в Маями, Флорида, където се готви за Откритото на Австралия. „Имах много тежки тренировки в последните седмици. Подготвям се за догодина. Благодаря ви, че съм избран за втори път. Това означава много за мен. Пожелавам на всички спортисти много успехи. Надявам 2018-а година да ни донесе още успехи”, сподели Гришо в специално видеообръщение до организаторите на конкурса. Майка му Мария прие наградата от негово име и обеща лично да му връчи статуетката. 

На второ и трето място са сноубордистът Радослав Янков и гимнастичката Невяна Владинова. Носителят на световната купа по сноуборд в паралелния гигантски слалом Радослав Янков получи наградата си от първия му ски учител - неговият баща.

Радо Янков спечели малката световна купа

На почетното трето място се класира бронзовата ни медалистка от Световното по художествена гимнастика в Пезаро Невяна Владинова. И на нея наградата й връчи баща й.

Владинова и Тасева сред първите 10 в многобия в Пезаро (СНИМКИ)

На четвърто място е плувецът спечелил злато на световното за юноши и класирал се на финалите на шампионата на планетата при мъжете Антъни Иванов.

Плувецът Антъни Иванов с нова цел - да спечели олимпийски медал в Токио

„Благодаря на всички. Благодаря на родителите ми и семейството ми на треньора ми и най-вече на журналистите, които ме избраха в десетката. Дано догодина имаме още повече успехи. Дано догодина да е по-труден изборът. Желая на всички весели празници и много успехи догодина“, каза Иванов. 

На пето място се класира боксьорът, грабнал златото на Европейското, както и Купа Странджа Даниел Асенов. Наградата връчи половинката на Тайсъна. 

Даниел Асенов-Тайсъна - от село Кукорево до европейската титла по бокс (ВИДЕО)

„Щастлив съм, че за втора година съм в топ 10. Искам да благодаря на Красимир Инински, на Спортното министерство на треньорите ми и занапред си желая да съм здрав и тепърва ще жънем успехи“, каза Тайсъна. 

На шесто място се класира избраният в драфта на НБА през лятото на 2017 година от Бруклин Нетс Александър Везенков.

Втори българин - с шанс да играе в НБА 

На седмо място се класира първият европейски шампион за страната ни в мъжкия биатлон Владимир Илиев. 

УСПЕХ В БИАТЛОНА: Европейска титла за Владимир Илиев, бронз за Краси Анев

„Съжалявам, че не съм в залата. Искам да благодаря за гласуваното доверие, благодаря на моите спонсори, на екипа ми, на Федерацията и на Спортното министерство и на моите родители. На всички български спортисти желая много успехи през 2018 година“, каза Илиев, който се готви за Игрите в Пьонгчанг.

На осмото място се класира човекът преодолял десет осемхилядника - Боян Петров. Наградата му бе връчена от съпругата му Радостина.

Боян Петров: Следващата ми цел са Еверест и Шиша Пангма (ВИДЕО)

„Искам да ти пожелая хималайската корона и късметът никога да не те напуска“, каза половинката на алпиниста.

„Благодаря, че съм отново в тази класация. Това е четвърти път. Беше трудна година, но направих два осемхилядника. Догодина тръгвам към Еверест. Вече няма връщане назад. Пожелавам на всички догодина да имате личните си Еверести. На треньорите да развият своите таланти и догодина да има шампион до шампион в тази зала“, заяви Петров.

На девето място се класира шампионът в таекуондото Владимир Далаклиев. Наградата му бе връчена от майка му Мария Далаклиева.

Над 20 медала за българските таекуондисти на международен турнир

„За мен е огромно удоволствие да съм тк. Благдаря, че съм в топ 10 на спортистите в България. Това е огромна чест. Благодаря на моите треньори Пламен Трънски и Иван Божилов. Българска федерация по таекуондо, Еврофутбол, на моето семейство и приятели, които ме подкрепят“, заяви Далаклиев, който получи и наградата на генералния спонсор на събитието.

И на десето място се класира лекоатлетът Тихомир Иванов. Наградата му бе връчена от брат му Михаил Иванов. 

Двама българи на финала на Световното по лека атлетика

„Това бе моя мечта. Винаги съм искал да я осъществя. Тренирам силно и усърдно. Тази година успях да вляза в топ 10. Искам да благодаря на господин Кралев, на Федерацията и на моя личен спонсор за помощта, която оказват. Желая весели празници“, каза състезателят ни в скока на височина", каза Иванов.

ОЩЕ НОВИНИ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ: 

ИСТОРИЧЕСКИ ВРЪХ: Гришо превзе Лондон в най-големия си финал! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Невероятната емоция на триумфа на Григор - във ВИДЕО И СНИМКИ

Удар на Гришо - №1 за годината (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров пред CNN: Горд съм, че съм българин (ВИДЕО)

Гришо на 26 (ГАЛЕРИЯ)

Бившите гаджета на Гришо и Никол - на четири очи (СНИМКИ)

Шарапова разкри как Григор я е свалил и защо са се разделили

СЛЕД ПОБЕДАТА В ЛОНДОН: Никол Шерцингер със специален поздрав за Гришо (ВИДЕО+СНИМКА)

СЛЕД ГОЛЯМАТА ПОБЕДА: Григор и Никол празнуват заедно (СНИМКИ)

Никол и Гришо - по-влюбени от всякога (СНИМКИ)

Лошите момчета в тениса - отричани и обичани (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.