Инцидентът е станал рано тази сутрин в пловдивско село

Джип прегази и уби на място 11-годишно момиченце тази сутрин в пловдивското село Първенец. Тежкият инцидент е станал 08.00 часа близо до дома на семейството и пред очите на бащата на детето.

Майката водила дъщеричката си към училището, когато автомобилът ги блъснал в гръб.  Малката Ангелина е починала на място, а майка й е откарана в болница с наранявания. 

Веднага след катастрофата роднини на убитото дете нанесли удари по 56-годишния шофьор и по колата му. Преди намесата на полицията, те успели да счупят с камъни страничните стъкла на автомобила.

Шофьор помете момче и баща му на "зебра"

Напрежението е овладяно, установен е единият от участниците в побоя. Причините и обстоятелствата около инцидента се изясняват.

56-годишният шофьор е задържан за 24 часа. Пробите му за наличие на алкохол и наркотици в кръвта са отрицателни. Свидетели твърдят, че той е карал с превишена скорост.

Според местните жители това е втори инцидент със същия шофьор на въпросната улица.

По случая прокуратурата е образувала две досъдебни производства - едно за инцидента, при който загина детето и едно - заради побоя над шофьора.

Пешеходец загина на място при катастрофа в Бургас

Жителите на ромската махала в Първенец заплашиха, че няма да пуснат децата си на училище, докато на улицата не бъдат изградени легнали полицаи или пък тротоари, по които да се движат.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.