Светът на прага на 2018-а година - вижте празненствата!

Новата година вече дойде на някои места по света. Поради различните часови зони има цяло денонощие разлика между първото и последното посрещане на 1-ви януари.

Островните държави Кирибати и Самоа посрещнаха първи Нова година. Разликата с България е 12 часа и по плажовете на тези тихоокеански острови вече е 2018-а.

Първата голяма държава, която посрещна Нова година, е Нова Зеландия. В Оуклънд датата се смени в 13.00 часа българско време.

В 16 часа новата година настъпи и в Австралия. Това се случи с грандиозно шоу от фойерверки на моста "Харбър Бридж" в Сидни. Около 1,5 милиона души се стекоха по крайбрежието на града, за да видят как фойерверките осветяват небето над историческия мост и емблематичната опера.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В АВСТРАЛИЯ ВИЖТЕ ТУК

Годината се смени и в Япония, Корея, както и в най-многолюдната страна - Китай. 

2018-а отброи първите си минути и на руския полуостров Камчатка. Въпреки лошото време и температурите от минус 10 градуса, няколко хиляди жители се събраха на централния площад на град Петропавловск-Камчатски. На голям монтиран екран те чуха поздравлението на президента Владимир Путин. То беше излъчено и по основите руски телевизионни канали.

Най-въздействащите снимки за 2017-а (ГАЛЕРИЯ)

Северна Корея също се раздели със старата година тържествено. По телевизията там тя беше посрещната след припомняне на успехите на армията на комунистическата държава и на лидера Ким Чен Ун. Едва след това дойде ред за фойерверките. 

На различни места по света ще посрещат Нова година в продължение на цяло денонощие. На най-отдалечените тихоокеански острови тя няма да дойде преди утре на обяд, българско време.

По ирония на съдбата, едни от последните, които ще посрещнат новата година, са жителите на американска Самоа, които живеят на стотина километра от Самоа, където вече ще е 2018-а от един ден.

Най-големите Photoshop гафове през изминалата година (ГАЛЕРИЯ)

Посрещането на Нова година е съпроводено със сериозни мерки за сигурност в Европа и Америка. Десетки хиляди ще пазят празнуващите в големите европейския столици.

В Бразилия само на митичния плаж Копакабана вероятно ще има 3 милиона души, които да посрещнат 2018-а. Лошото време в Бразилия не плаши ентусиастите от всички краища на света.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.