Учени провериха предпочитанията на 110 мъже

Американски учени доказаха, че мъжете наистина харесват повече жените с руси коси в сравнение с брюнетките, тъй като блондинките им се струват по-млади и по-здрави.

Най-красивите еврейки в Холивуд (ГАЛЕРИЯ)

Таблоидът цитира проучване на екип от университета в Минесота. То обхванало предпочитанията на 110 мъже. Учените решили да разнищят проблема с блондинките, след като от други изследвания било установено, че русокосите сервитьорки получавали по-големи бакшиши от брюнетките.

Кои бяха най-сексапилните жени преди 10 г.? (ГАЛЕРИЯ)

Също така мъжете били по-склонни да помогнат на закъсали блондинки, отколкото на брюнетки, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Как изглежда идеалната жена според мъжете (СНИМКИ)

Психолозите показвали на доброволците фотографии на компютърно генерирани жени с еднакви физически данни с руси кафяви и черни коси. Мъжете масово давали по-високи оценки на дамите с по-светли коси, като ги считали за по-атрактивни и по-склонни към авантюри. Участниците намирали блондинките за "значително" по млади и здрави на външен вид.

Дамите с дълги коси се сторили на участниците по-малко здрави и атрактивни в сравнение с онези със средно дълги фризури.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.