Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван, подчерта вицепремиерът

„Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин", откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско”, заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Кабинетът даде зелена светлина за втори лифт на Банско

Той коментира решението на правителството, с което се даде зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт над Банско и протестите, които последваха след това „за” и „против” това решение.

"Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два", заяви Каракачанов.

„На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една група хора да говорят от тяхно име и „да се грижат за техните интереси”, каза още той.

Строежът на втори лифт в Банско може да започне след около 2 години

„На хората в района на Банско им писна. И тъй като години наред не са чувани и тъй като години наред хората от жълтите павета могат да организират протести и да изнудват правителството, хората от област Благоевград решиха да покажат, че и те са хора, и те имат същите права, плащат същите данъци”, заяви Каракачанов.

Протест в 10 града срещу строителството в парк "Пирин"

„За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: „Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин”, добави той.

Каракачанов съобщи, че информацията, че убитият бизнесмен Петър Христов е сътрудничил за разкриването на организирана престъпна група, е изтекла в публичното пространство от бивш служител на МВР. "Едва ли тази информация е изтекла нарочно, просто е имало абсолютно непрофесионално отношение към този въпрос", коментира вицепремиерът. 

Според Каракачанов не е случайно, че Петър Христов е убит точно в началото на българското председателство на ЕС. „Престъпният контингент има интерес да дискредитира държавата точно, когато фокусът на внимание е към България”, смята той.

„Всеки смята, че когато има европредседателство, че когато има чужди медии, правителството ще кляка. Аз мисля, че не е така и не трябва да кляка”, подчерта той. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.