Циркова компания даде 2100 места за "бедняците на папата"

Папа Франциск поде нова благотворителна инициатива за бездомни, бежанци, крайно нуждаещи се и лишени от свобода, предаде ТАСС. Службата по печата на Светия престол съобщи, че от името на светия отец е отправена покана за присъствие на безплатно цирково представление на трупата „Медрано (Medrano).

Папата: Не превръщайте парите и кариерата в смисъл на живота си

Това е циркова компания, която в момента изнася представления в италианската столица. Тя даде 2 100 места за „бедняците на папата” в рамките на инициативата „Цирк на солидарността”.

Папа Франциск призова за мир

Представлението ще е на 11 януари. След завършването му всички поканени ще получат храна. По време на спектакъла лекари и сестри ще дежурят в мобилната амбулатория на Ватикана и при нужда ще оказват медицинска помощ.

Гола феминистка опита да открадне статуя на бебето Христос във Ватикана

Монсеньор Конрад Краевки, който оглавява службата по благотворителност към папския престол, каза, че папата изтъква, че цирковите артисти създават красота, а всички ние се нуждаем от нея. Затова такъв подарък от артистите за „нашите бедни братя” може да им помогне да преодолеят житейските трудности.

Председателят на ЕНП призова за "категорично решение на миграционния въпрос"

На безплатните билети са изобразени слонове, жирафи и лъвове, които ще участват в представлението.

Германия ще депортира мигрантите с антисемитски възгледи

Папа Франциск не за първи път провежда такава акция в подкрепа на нуждаещите си. По негова лична инициатива в близост до площад „Св. Петър” бяха поставени душ кабини за бездомни.

Обвиниха папа Франциск в ерес

Светият отец многократно е ходил в затвори и даже е мил краката на лишени от свобода по време на традиционната церемония на Чисти четвъртък преди Великден. 

Тигър избяга от цирково шоу и се озова сред тълпа от хора (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.