Здравето й рязко се влошило, след като на бял свят се появила малката Олимпия

Серина Уилямс - с емоционални изповед за тежките дни след раждането. Пред списание "Vogue" 36-годишната талантлива тенисистка разказва как здравето й рязко се влошило, след като на бял свят се появила малката Олимпия и как се е чувствала в първите няколко месеца след голямото събитие. 

СНИМКИ НА СЕРИНА И ДЪЩЕРЯ Й ОЛИМПИЯ ВИЖТЕ ТУК

​​Победителката в 23 турнира от Големия шлем Серина Уилямс стана майка в началото на септември 2017 година. Малката Олимпия се родила в добро здраве, но оказва се, не всичко е преминало гладко. 

Бляскавата сватба на Серина и Алексис (СНИМКИ)

Олимпия е родена по спешност с Цезарово сечение, тъй като по време на контракциите сърдечните тонове на бебето започнали да отслабват. 

Серина Уилямс показа бебето (СНИМКИ)

За щастие, операцията преминала по план. Бащата на детето - Алексис - прерязал пъпната връв, а плачещото бебе се успокоило веднага, след като го поставили на гърдите на майка му Серина. 

Серина Уилямс роди момиченце

На следващия ден обаче Серина започнала трудно да си поема дъх. Лекарите открили няколко кръвни съсирека в белите й дробове и веднага започнали вливания на антикоагуланти. Проблемите за известната спортистка обаче тепърва започвали.

Заради проблемите с белите дробове тя кашляла силно, което пък довело до отваряне на раната от Цезаровото сечение. Когато тя се върнала на операционната маса, лекарите открили обилно кървене в коремната кухина (причинено от антикоагулантите). В крайна сметка лекарите поставили специален филтър в една от основните вени в тялото на Серина, за да гарантират, че дори да се образуват други кръвни съсиреци, те няма да тръгнат към белите дробове на тенисистката. 

Серина организира бляскаво бебешко парти (ВИДЕО+СНИМКА)

Около седмица след раждането Серина се прибрала у дома, но през следващите шест седмици не можела да става от леглото и периодично била обземана от гняв и негативни емоции. 

Бременната в 8-ия месец Серина тренира усилено (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Не мога да си спомня колко пъти се сринах емоционално. Ядосвах се, че бебето плаче, след това ставах тъжна, защото съм се ядосала, а след това се чувствах и виновна за това, че съм била тъжна. Беше истинска лудост", спомня си Серина. 

През цялото време обаче тя има подкрепата на любимия си Алексис и на семейството си, а майка й е неизменно до нея в първите месеци след раждането. Серина получава и много любов и внимание от професионалните тенисисти, с които са в приятелски отношения. Новак Джокович и към момента продължава да й изпраща различни статии във връзка с родителството и отглеждането на децата. Серина и Новак наричат децата си "партньори", защото двете бебета имат само един ден разлика. 

Днес Серина вече се чувства много по-добре и мечтае за още две титли от Големия шлем, с които ще може да подобри рекорда за тенисистка с най-много отличия от Големия шлем. 

Редактор: Мариана Конова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.