Според тях убийствата от последните месеци нямат общо с европредседателството

Убийствата и показните разстрели от последните месеци нямат общо с европредседателството. В това бяха категорични МВР и прокуратурата на извънредно заседание на вътрешната комисия в парламента. 

Дигитална изложба посреща делегатите от европредседателството (ВИДЕО)

Депутатите искаха МВР и прокуратурата да разяснят какво ще направят след шесторното убийство в Нови Искър и показния разстрел на бизнесмена Петър Христов. 

Защо европредседателството е толкова важно за България? (ВИДЕО)

Разследващите увериха, че случаят "Нови Искър" е приключен и Росен Ангелов е единственият извършител. Заради 9-годишното му неуспешно издирване обаче МВР започва специализирана операция в цялата страна. Целта - намиране на някой от другите близо 600 избягали от правосъдие. 

Румен Радев ще се срещне с Жан-Клод Юнкер

Освен това, главният прокурор Сотир Цацаров и ръководството на МВР поискаха промяна в закона, за да намират по-лесно издирваните престъпници. 

"Министерство на правосъдието и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" нямат никакъв капацитет да откриват подобни лица. Те могат само да идат на адреса по лична карта, да видят, че лицето го няма и да потърсят МВР за помощ. Това губи страшно много време", заяви главният прокурор Сотир Цацаров. 

"Искаме да се промени закона така, че да имаме възможност за използване на СРС-та при подобни издирвания", заяви Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция". 

Борисов и Горанов смятат, че България е готова за Еврозоната

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.